Slanica

Najpoznatija murterska plaža smještena uz hotel Colentum. Plaža Slanica je jedna od najljepših i najposjećenijih pješčanih plaža koja obiluje brojnim sadržajima i animacijom, te je idealna za mlade parove, starije osobe, obitelji s djecom i one željne zabave. Dio plaže je pješčan, a dio betoniran i stjenovit. Zbog svoje plitkoće vrlo je pogodna za djecu i neplivače. Na plaži se nalaze brojni barovi, kiosci s hranom i restorani gdje možete uživati u ranim dalmatinskim specijalitetima.

Ljubitelji sporta mogu se zabaviti igrajući odbojku na pijesku, tenis i brojne druge sportove, a za djecu je tu zabavni park. More je plitko do nekih 30-ak metara od obale te je vrlo povoljno za obožavatelje picigina. Na plaži je uvijek gužva, te možda i nije prvi izbor za one koji žele svoj odmor provesti u miru i tišini.

Ukoliko dolazite automobilom u blizini plaže se nalazi parking koji se naplaćuje do pet sati popodne, a poslije je besplatan.

Podvrške

Plaža Podvrške je djelomično pješčana, a djelomično šljunkovita i stjenovita, ova plaža je omiljeno okupljalište domicilnog stanovništva. Skrivena je od oka javnosti, a do plaže vodi staza uz more. Plaža je nasutim puteljkom povezana s obližnjim otočićem.
Plaža je plitka pa stoga je pogodna za djecu i igranje popularnog „picigina”. U jutarnjim satima uživati čete u prirodnom hladu borova koji se gubi u moru i seže do polovine pličaka.
Do plaže se može doći pješice cestom koja prolazi kroz kamp Slanica, hodajući u smjeru sjeverozapada. Iz središta mjesta možete stići i automobilom – prvo krenite ulicom Sabuni, potom ulicom Andrije Kačića Miočića. Kod početka Težačke ulice skrenite prema zapadu i nastavite pratiti cestu, dok ne stignete do makadamskog puta. Nakon kratke vožnje stići ćete do parkirališta na ulazu plaže Podvrške.

Čigrađa

Jedna od mnogobrojnih prekrasnih plaža, koju odlikuje otvoreno i čisto more, smještena je na južnoj strani otoka, na samom ulazu u Murter lijevo, pruža se prekrasan pogled na uvalu Čigrađa. Do plaže se stiže prilaznom cestom na čijem je kraju omogućen parking.

Središnji dio uvale Čigrađa ima šljunčano-kamenu podlogu na ulazu u more, dok je morsko dno pješćano, a s bočnih strana nalaze se stijene i guste borove šume.
Ako volite osamu pronađite svoje mjesto duž stjenovite obale i uživajte u moru i suncu ili u hladu borove šume.

U uvali se nalaze i nekoliko ugostiteljskih objekata gdje se može osvježiti pićem i prizalogajiti na terasama pod borovima, a zabave ovdje ne nedostaje ni u noćnim satima. U uvali je i dječje igralište, te parking.

Luke

Plaža Luke smještena je u mjestu Murter na otoku Murteru. S obzirom da se plaža nalazi u samom centru mjesta pristup je iznimno jednostavan, a u blizini se nalazi i parking. Plaža je pogodna za obitelji s djecom i mlade zbog postepenog ulaza u more koje je u naravi šljunak, nakon kojeg je pješćano morsko dno.

Osim u moru, najmlađi mogu uživati na dječjem igralištu, dok roditelji ispijaju kavu u obližnjem kafiću. Oni odvažni mogu se okušati na vodenom toboganu na plaži, a ljubitelji aktivnosti mogu zaigrati na picigin, koji je na ovoj plaži česta pojava. Plaža je opremljena kompletnom infrastrukturom kao što su tuševi i kabine za presvlačenje, a u neposrednoj blizini nalazi se supermarket, kiosk i brojni ugostiteljski objekti.

Plaža Luke ima kvalitetno izrađen i prilagođen ulaz u more za osobe sa invaliditetom.

Zdrače

Gradska plaža smještena na izlazu iz Betine. Plaža je kombinacija pijeska i šljunka, te posjeduje betonske blokove za sunčanje. Na plaži se nalaze tuševi i caffe bar, kavez za mali nogomet sa umjetnom travom te dječje igralište… a u blizini plaže smještena je i Marina Betina.

Plitka Vala

Između mjesta Betina i Tisno u betinskom kanalu smještena je pješćana plaža Plitka Vala, kako joj i samo ime kaže izrazito je plitka. Odlikuje se plićakom koji seže i tridesetak metara od obale. Stoga je obožavaju djeca i neplivači. Do nje se dolazi skretanjem desno desno sa ceste Tisno – Murter ili kroz mjesto Betina.

U uvali je i istoimeni kamp, trgovina, ugostiteljski objekt s terasom uz more, te malo dječje igralište.

Kosirina

Jedna od najljepših plaža na otoku Murteru, smještena je u uvali Kosirina. Nakon zavojitog usjeka lijevo, otvorit će vam se pogled na uvalu i nakon 100m skrenite lijevo. Naći ćete se u uvali Kosirina.

Tu je i istoimeni kamp i ugostiteljski objekti. Dio ove plaže, udaljen od kampa, pogodan je za naturiste. Na cijelom poluotoku koji zatvara pješčanu uvalu moguće je kampirati. Tu možete doživjeti izravan dodir s prirodom.

Plaža smještena na izlazu iz Murtera, stjenovita je plaža sa pijeskom. Pogodna za sve uzraste, a osobito za djecu. Na plaži se nalaze dva beach bara za jelo i piće.